Share

Stejný princip platí pro dětské batohy

0
(0)

Stejný princip platí pro dětské batohy

Od Mikel Theobald 22. ledna 2015

Jsou antidepresiva účinná při léčbě bolestí zad a artrózy?

Nová analýza studie naznačuje, že běžně používané léky jen málo pomáhají zmírnit bolest.

Od Becky Upham, 25. ledna 2021 “

Všechny zde uvedené produkty a služby jsou vybírány s ohledem na jejich potenciál inspirovat a umožnit vaše wellness. Společnost Doctor’s Ask může za položky, které si koupíte, vydělat provizi za pobočky.

Miliony dospělých v USA trpí bolestmi zad a trpí chronickými bolestmi zad. Podle studie z března 2014 publikované v Annals of the Reumatic Disease je bolest dolní části zad celosvětově hlavní příčinou invalidity u lidí mladších 45 let. Počáteční příčinou bolesti zad mohou být nehody, zranění nebo dokonce nezdravé návyky, ale bolest zad může být zhoršena špatnými spánkovými podmínkami, včetně kvality vaší matrace. Špatná matrace může způsobit nepřiměřený tlak na vaši páteř, zatímco dobrá matrace ji může zmírnit.

Při nákupu dokonalé matrace pro záda mějte na paměti tyto faktory:

Typ matrace Na trhu existují tři základní typy matrací: pružinová, latexová a paměťová pěna. Pokud vás bolí záda, můžete zvážit jednu z posledních dvou možností. Latex a paměťová pěna jsou poddajné a nabízejí spoustu odpružení. Studie Oklahoma State University, publikovaná v březnu 2008 v časopise Journal of Applied Ergonomics, ukázala, že přechod na novou matraci složenou z pěnových a latexových vrstev zlepšil kvalitu spánku osob s chronickou bolestí. Pevnost Do určité míry je tvrdost matrace osobní preferencí. Koneckonců, někteří lidé milují tvrdou matraci, zatímco to může způsobit, že se ostatní budou házet a otáčet celou noc. Ale pevnost má také dopad na vaše záda. Pokud trpíte chronickými bolestmi dolní části zad, může být vaší nejlepší volbou středně pevná matrace. Studie, publikovaná v The Lancet v roce 2003, zjistila, že matrace střední pevnosti zlepšuje bolest a postižení u pacientů s chronickou nespecifickou bolestí zad. Středně pevná matrace bude dostatečně tvrdá, aby poskytovala správnou oporu, ale dostatečně měkká, aby se pohybovala s konturami vašeho těla a zmírňovala tlak. Poloha spánku Nepochybně by měla poloha, ve které spíte, také informovat o tom, jaký typ matrace byste si měli koupit. “Pokud jde o boční pražce, hledejte matraci, která udrží vaše tělo ve správném souladu s vašimi polštáři,” říká Robert Koser, chiropraktický lékař z Laser Spine Institute. Vaše matrace musí být dostatečně měkká, aby se přizpůsobila křivkám vašich ramen a boků, ale dostatečně podpůrná, aby se zabránilo prohýbání. Často najdete dobrou kombinaci s plyšovými horními vrstvami a podpůrnějšími vrstvami níže, které vám umožní zapadnout, ale ne příliš hluboko. Dlouhověkost Matrace bohužel nevydrží věčně. Mají tendenci se časem rozpadat, stávají se povislými, nepodporujícími a mohou zhoršit bolesti a bolesti. Podle rady pro lepší spánek je obecně potřeba vyměnit sedm let starou matraci. Je to zdravý rozum, ale nová matrace poskytne lepší podporu než stará, opotřebovaná.

Samozřejmě je vždy nejlepší vybrat si matraci, která vám bude nejpohodlnější. Je také důležité vyzkoušet si své tipy. Rada pro lepší spánek doporučuje použít test S. L. E. E. P: Vyberte matraci; Lehněte si do své typické spánkové polohy; Vyhodnoťte úroveň pohodlí a podpory; Vzdělávejte se o každém výběru; Partneři by měli postele testovat společně.

Zde jsou naše nejlepší tipy na matrace, které vám pomohou začít.

Nejlepší celková matrace

Chomáč Jehla

Tato matrace od Tuft Jehla je vyrobena z přizpůsobivé patentované pěny jedinečné pro společnost, která poskytuje úlevu od tlaku a podporu, aniž byste měli pocit, že se potápíte a jste uvězněni. Společnost popisuje jejich matraci jako středně tvrdou na dotek a její pěna je napuštěna chladicím gelem a grafitem, který odvádí teplo, což zajišťuje dýchatelnější prostředí pro spánek. Pokud chcete matraci nejprve vyzkoušet, máte štěstí. Chomáč Jehla nabízí všem zákazníkům zkušební verzi spánku na 100 nocí a také 10letou záruku.

K dispozici od Amazonu od 575 USD (královna)

Nejlepší luxusní matrace 

Matrace na spaní Nectar

Matrace Nectar Sleep je navržena s pěti vrstvami: prodyšný pěnový základ, který poskytuje extra podporu; vrstva paměťové pěny s vysokým jádrem, která dodává určitý odraz; vrstva gelové paměťové pěny ke snížení tlaku a zajištění rovnoměrného rozložení váhy; vrstva prošívané gelové paměťové pěny, která sleduje kontury vašeho těla; a chladicí kryt nahoře, který odvádí teplo a pomáhá cirkulaci vzduchu. Zní to dost luxusně, že? Nectar nabízí 180denní domácí zkušební verzi (pro objednávky Amazon) a věčnou záruku.

K dispozici od Amazonu od 825 $ (King)

Nejlepší matrace pro pražce zad a žaludku

Amerisleep AS2

Jeden z nejpopulárnějších modelů Amerisleep, AS2, je matrace z 12 “paměťové pěny. Díky středně tuhému složení je ideální pro spáče zad i žaludku. Navíc má kryt Celliant vyrobený z termoreaktivní příze, která pomáhá regulovat tělesnou teplotu a podporovat zdravý krevní oběh. Amerisleep také nabízí 100denní zkušební verzi a omezenou 20letou záruku.

K dispozici od Amazonu od 1 000 USD (královna)

Nejlepší matrace se střední pevností za příznivou cenu

Live and Sleep Resort Ultra

12palcová gelová paměťová pěna Live and Sleep Resort je navržena tak, aby se přizpůsobila vašemu tělu a poskytla okamžitou úlevu bolavým ramenům, bokům a zádům. Matrace je středně pevná, která řeší všechny tlakové body a vede k menšímu přehazování a otáčení. Navíc je vyroben z vysoce kvalitních, prodyšných materiálů, které vám pomohou zůstat v pohodě po celou noc. Live and Sleep nabízí 30denní zkušební dobu a 20letou záruku.

K dispozici na Amazonu od 560 $ (King)

Nejlepší matrace pro udržení chladu

Matrace Leesa

Tato 10palcová luxusní matrace od společnosti Leesa je vyrobena ze tří vrstev vysoce kvalitní pěny, která poskytuje podporu jádra i tvarování. Horní vrstvu tvoří 2 “perforovaná pěna Avena, která vám pomůže zůstat v pohodě. Poskytuje také malý odraz. Leesa nabízí zkušební verzi na 100 nocí a pokud nejste spokojeni, plně vám ji uhradí.

K dispozici od Amazonu od 845 USD (královna)

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje o zdravém životě!

Nejnovější bolesti zad

Protizánětlivá dieta by mohla pomoci snížit bolesti dolní části zad

Nový výzkum naznačuje, že to, co jíte, může způsobit, že bude více – nebo méně – pravděpodobné, že budete mít bolest v kříži.

Od Becky Upham 22. února 2021

Nejlepší domácí prostředky pro bolest zad: Poradenství od fyzioterapeuta

Vyzkoušejte tyto odborné rady, jak zmírnit bolest dolní části zad – a potenciálně ji udržet stranou!

Od Becky Upham 28. srpna 2020

Reiki pro bolesti zad: funguje to skutečně?

Tato starodávná japonská léčebná praxe může být terapií bez vedlejších účinků ke zlepšení bolesti zad.

Od Becky Upham 24. dubna 2020

Bezbolestný průvodce výběrem a používáním batohu

Nesprávné používání batohu může vést ke špatnému držení těla a chronické bolesti. Zde je návod, jak nosit všechny své věci, aniž byste se zranili.

17. září 2019

Co dělat a nedělat při cvičeních bolesti dolní části zad

Do 16. listopadu 2017

Nejlepší židle pro bederní opěrku zad

Do 14. listopadu 2017

Může změna polohy vašeho spánku zmírnit bolesti zad?

Vyzkoušejte tyto odborné rady, jak si odpočinout na klidnější (a méně bolestivé) noci.

Od Diana Rodriguez 20. prosince 2016

Jaký je to pocit mít spinální stenózu: příběh otce

Edukace pacientů z Phoenixu a nový otec se obávali, že ho spinální stenóza nadobro odstaví na vedlejší kolej.

Od Denise Mann 9. prosince 2016

7 doplňků, které pomáhají při bolestech zad

Některé doplňky se ukázaly jako účinné pro úlevu od bolestí zad, ale jiné mohou být jen humbuk nebo dokonce nebezpečné.

Od Mikel Theobald 22. ledna 2015

Jsou antidepresiva účinná při léčbě bolestí zad a artrózy?

Nová analýza studie naznačuje, že běžně používané léky jen málo pomáhají zmírnit bolest.

Od Becky Upham, 25. ledna 2021 “

Nošení batohu na jednom rameni může způsobit posun ve vyrovnání páteře, který může vést k chronické bolesti. iStock

Zdá se, že od studentů základní školy až po dospělé dnes každý nosí batoh. Při správném nošení může být batoh pohodlným způsobem, jak přepravit všechny věci, které potřebujete do práce, do školy nebo na hraní.

Dva popruhy batohu rozdělují náklad rovnoměrně na obě ramena a méně zatěžují tělo než řekněme taška, aktovka nebo taška. A batohy s bederními pásy a hrudními popruhy mohou dále rozložit váhu, takže vám nemusí sedět na ramenou.

Nesprávné nošení batohu nebo příliš těžký batoh může mít škodlivé účinky na páteř. Nesprávné použití batohu je spojeno s bolestmi zad, krční páteře, špatným držením těla a kompresí meziobratlové ploténky, což může vést až k herniovanému disku.

Bohužel se zdá, že mnoho uživatelů batohů, zejména mladých, se vystavuje riziku bolesti a poranění pohybového aparátu.

Ve studii na 650 školácích, publikované v březnu 2018, vědci zjistili, že více než 85 procent studentů neslo batoh nesprávně a asi 40 procent z nich mělo batoh nepřiměřený jejich velikosti idealica cena.

Jak byste tedy měli mít batoh? Zde je to, co říkají odborníci.

Kupte si batoh správné velikosti a nepřetěžujte ho

Správná velikost batohu závisí na velikosti vašeho těla a konkrétněji na délce vašeho trupu, měřeno od spodní části krku po pas (horní část bércového hřebene). Mnoho obchodů s outdoorovým vybavením vám může změřit trup a poradit vám, jaká velikost batohu bude nejlépe sedět. Jakmile je balíček zapnutý, měl by se cítit pohodlně, přičemž horní část batohu je mírně pod úrovní ramen a spodní část balení přibližně v úrovni pasu.

Stejný princip platí pro dětské batohy. Rodiče by měli nechat své dítě batoh před koupí vyzkoušet, aby se ujistili, že balíček není větší než záda dítěte. Horní část batohu by měla sedět těsně pod rameny dítěte a spodní část batohu by měla sedět v pase.

Mějte na paměti, že velikost batohu se liší od jeho kapacity nebo od toho, kolik do něj můžete vložit. Malé malé denní balení může mít kapacitu od 18 do 35 litrů, v závislosti na zvoleném modelu.

Čím větší kapacitu máte, tím více věcí můžete být v pokušení vložit do svého balíčku, ale „plně naložený batoh by neměl vážit více než 15 procent hmotnosti člověka,“ říká Anissa Jones, chiropraktička a klinická ředitelka společnosti Total Health. Chiropraxe a wellness centrum v Maconu v Georgii.

Pokud musíte nést více, věnujte pozornost rozložení hmotnosti. “Do tašky umístěte těžší předměty tak, aby seděly blíže k páteři.” Díky tomu se taška bude cítit lehčí, takže vaše páteř snáší méně stresu, “říká Thanu Jey, chiropraktik a ředitel kliniky Yorkville Sports Medicine Clinic v Torontu.

Správně si vyzvedněte tašku, aniž byste kroutili páteří

Je snadné rychle sejmout batoh ze židle nebo podlahy, aniž byste přemýšleli o tom, jak vás tato akce může ovlivnit. Ale zvedání těžkého balíčku nesprávnou technikou může způsobit bolest zad.

V ideálním případě byste měli čelit své smečce a stát s nohama na šířku ramen. Pokrčte kolena a dřepněte „tak, aby vaše váha byla na patách, s rovnými zády. Při zvedání ze země držte batoh blízko těla a používejte obě ruce. Vyhněte se zvedání ze strany nebo kroucení, “říká Kevin Hallmeyer, chiropraktik a majitel True Spine Chiropractic v Bend, Oregon.

Jakmile opět stojíte vzpřímeně, přehoďte batoh na záda.

SOUVISEJÍCÍ: Co to znamená „vyhodit záda“?

Vyhněte se nošení batohu na jednom rameni

Jakmile batoh řádně zvednete, neubližujte si jeho nesprávným nošením.

“Batohy by měly být vždy nošeny s oběma popruhy a umístěny tak, aby horní část [tašky] byla těsně pod vašimi rameny a spodní část byla nad vašimi boky,” říká Hallmeyer.

Přemýšlejte o tom, že budete takto nosit batoh jako způsob, jak udržet váhu ve středu, místo aby vás tahali na jednu nebo druhou stranu, což může vést k chronické bolesti.

“[Nosit batoh] přes jedno rameno může ovlivnit páteř, žebra, ramena a krk.” Mělo by být umístěno tak, aby se vaše paže mohly volně pohybovat běžným způsobem chůze. Jakákoli omezení pohybu paže mohou vytvořit fenomén známý jako fixace páteře, což je „zablokování“ páteřních kostí, “říká Eugene Charles, chiropraktik a ředitel Centra aplikované kineziologie v New Yorku v New Yorku. “To může vést ke skolióze, problémům s dýcháním a celkovému napětí.” ”

Jey souhlasí: „Používání pouze jednoho popruhu změní vaše zarovnání páteře a může dlouhodobě způsobit posturální změny ve vašich svalech a páteři. ”

SOUVISEJÍCÍ: Nejlepší matrace pro bolesti zad

Nenechávejte batoh viset příliš nízko na zádech

Jakmile budete mít na ramenou oba popruhy batohu, posledním krokem je zajistit, aby vaše tělo nebylo taženo dolů visícím vakem.

“Chybou, kterou většina lidí dělá, je nechat batoh viset příliš nízko, aniž byste dostatečně utáhli ramenní popruhy,” říká Theresa Marko, fyzioterapeutka a majitelka Marko Physical Therapy v New Yorku. “To způsobuje nepřiměřený tlak na krk a ramena, stejně jako nějaké bouchání do bederní páteře a křížové kosti.” To také ovlivňuje [způsob, jakým chodíte], protože vaše těžiště je odtaženo a vy se musíte naklonit dopředu, abyste to kompenzovali. ”

“Pokud je balení příliš nízké, působí jako závaží, které vás táhne zpět,” vysvětluje Hallmeyer. “Abychom to vykompenzovali, posuneme horní část zad a hlavu dopředu, abychom zvrátili váhu.” ”

Podle Hallmeyera to může přispět ke shrbenému držení těla – podobnému postoji, který mnoho lidí předpokládá při používání smartphonu – a bolesti svalů. Vyhněte se tušení a chronické bolesti jednoduchým utažením popruhů batohu.

Marko také doporučuje použít hrudní a břišní popruhy, které najdete u mnoha batohů. I když nemusí být stylové, jejich upevnění pomáhá stabilizovat váhu, kterou nesete.

Batohy jsou skvělým způsobem, jak po celý den nosit vše, co potřebujete. Procvičením těchto rad ohledně bezpečnosti batohu zajistěte, aby váš batoh fungoval spíše pro vás než proti vám.

Přihlaste se k odběru našeho zpravodaje o zdravém životě!

Nejnovější bolesti zad

Protizánětlivá dieta by mohla pomoci snížit bolesti dolní části zad

Nový výzkum naznačuje, že to, co jíte, může způsobit, že bude více – nebo méně – pravděpodobné, že budete mít bolest v kříži.

Od Becky Upham 22. února 2021

Nejlepší domácí prostředky pro bolest zad: Poradenství od fyzioterapeuta

Vyzkoušejte tyto odborné rady, jak zmírnit bolest dolní části zad – a potenciálně ji udržet stranou!

Od Becky Upham 28. srpna 2020

Reiki pro bolesti zad: funguje to skutečně?

Tato starodávná japonská léčebná praxe může být terapií bez vedlejších účinků ke zlepšení bolesti zad.

Od Becky Upham 24. dubna 2020

Nejlepší matrace pro bolesti zad

K dobrému spánku potřebujete podpůrnou, ale pohodlnou matraci – o to více, pokud vás bolí záda.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.